Pages

Monday, January 10, 2011

Malay: Aku blogging bahsa melayu weh!

Woow!! wow!! wow!
Akhirnya cik Fatirah berblog bahasa melayu! Canggih gila! Suka teramat!

Ok fine, persoalannya kat sini, pasaipa cik fatirah tak blog bahsa melayu sejak azali?

Like this la kan sebenarnya, Cik fatirah punya kawan ramai tak reti bahsa melayu...kesian tak kat depa? Depa pun nak baca gak ( konon aku feymes di kalangan mereka la ni... ).

Masa mula2 cik fatirah ( ok, hentikan cik fatirah ini! ) mula blogging, azamnya adalh untuk memper-terror-kan bahsa omputih...
Well, well, bahsa keutamaan la kononnya!

Tapi la kan, sejak kebelakangan ni, aku rasa tak berapa best ber-blog bahsa omputih ni dah ( cakap je la dah tak dak idea )..maka, aku rasa aku bertanggungjawab memperkasakan bahsa ibunda aku lak!
Maka, disinilah aku!

Ramai gak suara2 makhluk halus yang aku dengar berkata

"eleh, bajet baguih la blog bahsa inggeris "

Hellloo!! ni belog aku kot..suka hati aku dan keluarga aku la nak blog bahsa inggeris ka, bahsa tamil ka, bahsa kambodia ka...
hang tak suka?, silakan jangan ke sini lagi ya..

Wow! itu baru intro! ( idea mencurah-curah nampaknya)

Utk entry pertama bahsa melayu aku, aku nak cakap pasal...pasall....

pasal aku la!!

kui kui kui!!!

Tak dak pa pun yang best sgt..

Aku ni besa2 ja..
Mak pak aku kaya gila....
Aku blajar tetiap sem 4 flat ( bosan gila )
Cantik tu tak payah kata la..memang cun!
Aku juga dikenali sbb pemurah dan baik hati


POOOOOODAH!!!

Ada hati!

Hurm...macam dah panjang je...cukupla setakat ni..
Nanti aku belog lagi na..

Hampa bagi la apa2 idea yang hampa rasa aku patut tulih.
Sekian!


Keamanan!

1 comment:

Amancits Sullen said...

fat dah ade blog rupenye..asal la aku tak tau ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...